Fluff!!

Hejsan mina kära läsare!

Tänkte att nu har det vart lite svagt med inlägg på sista tiden så nu ska jag ta och förklara vad Fluff är för något!
Det är en del som frågat vad det är för något när vi disskuterar tårtor och jag kan säga på en gång att fluff gör det värt att baka tårtor!! Tidigare gjorde jag tårtor som man brukar, sylt och grädde och marsankräm. Mina tårtor såg mycket värre ut då än vad de gör nu ;-) Sen fick jag ett tips från en av mina kollegor om Fluff. TACK!! Nu är det mycket roligare för tårtan ramlar inte ihop när man ska täcka den.

Fluff... Det är grädde som man har smält ner godis i. Ska du ha fluff i din tårta är mitt tips att göra fluffet dagen innan du lägger ihop din tårta. Det ska nämligen vila i minst 6h. Du kan välja precis vilket godis du vill, jag har hunnit att testa: Lakrits/Hallon döskallar, dumle, skumbanan, geléhallon och Juicy Strawberry (gelé jordgubbar). 

Det här behöver du:
3dl grädde
60-80g godis (ev. lite mer om man vill ha mer smak)
Klipp ner godiset i smådelar och värm upp tillsammans med grädden.
VIKTIGT DET FÅR ABSOLUT INTE KOKA
Om det kokar så kan det skära sig. Då kan det hjälpa med att hälla i lite extra grädde.

Låt fluffet svalna i kylskåpet i minst 6h, gärna över natten. Vispa det sedan till en fluffig massa. =))
Detta räcker till en tårta som är 24cm i diameter. Men vill du ha ett tjockare lager så dubbla satsen. 

Funkar jättebra i tårtor men även på cupcakes och annat som tex. till kladdkaka =))

Lycka till och kom ihåg att tänk utanför boxen och låt din fantasi flöda ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0