Pokémon Tårta till William!
William tycker mycket om Pokémon och en av favoritkaraktärerna är Piccachu. Så därför fick det bli en Pokémon Tårta! Jag fick pilla en hel del med piccachu och jag har ju aldrig tidigare modellerat men är väldigt stolt över hur han blev!
Det var väldigt spännande att för första gången jobba med sugarpaste! Jag kan bara säga att jag ÄLSKAR det!! Så mycket bättre och lättare än icas marsipan och sockermassa... Men det har såklart sina anledningar =)) Jag ska ändå prova att göra egen MMF (marschmallows fondant) sist jag gjorde det blev det inte så bra...
Jag hade sett mycket fram emot att få göra denna tårtan. Och resultatet blev riktigt bra tycker jag =) När jag lämnade tårtan till William så verkade det som att han inte kunde slita blicken från den och lillasyster verkade tycka om den!
Mamma Kirsi och Pappa Michael tyckte den var riktigt snygg. Vi får hoppas att de tyckte den var lika god som den ser ut och vara!
Hade ni listat ut vad det var på bilden som ni fick en sneak peak på?
Jag hade sett mycket fram emot att få göra denna tårtan. Och resultatet blev riktigt bra tycker jag =) När jag lämnade tårtan till William så verkade det som att han inte kunde slita blicken från den och lillasyster verkade tycka om den!
Mamma Kirsi och Pappa Michael tyckte den var riktigt snygg. Vi får hoppas att de tyckte den var lika god som den ser ut och vara!
Hade ni listat ut vad det var på bilden som ni fick en sneak peak på?
I Bollen: Vanilj & Chokladbotten med Jordgubbs fluff.
I "Gräset": Vanilj botten med Rocky Road mousse.
Täckt med sugarpaste med vanlij och marshmallow smak och Philadelfia Frosting.
Piccachu är gjord av sugarpaste med smak av banan, marshmallow, vanilj och hallon.
I Bollen: Vanilj & Chokladbotten med Jordgubbs fluff.
I "Gräset": Vanilj botten med Rocky Road mousse.
Täckt med sugarpaste med vanlij och marshmallow smak och Philadelfia Frosting.
Piccachu är gjord av sugarpaste med smak av banan, marshmallow, vanilj och hallon.
Päron Cup cake & Sneak Peak!
Hej på er alla!! I helgen bakade jag lite igen! Hur roligt som hellst!! =)) Denna gången skulle jag se om gröna gelégrodor skulle passa bra som fluff och om det skulle vara friskt nog att ha i en tårta. Misstag som jag gjorde var att jag hällde i lite för många grodor till för lite grädde. -.- Så det fick jag rätta till efteråt fast det blev mycket bökigare att göra så. Tips är att då göra som det står i recepten ;-) 60-80g till 3dl grädde.
Men resultatet var väldigt bra, det blev en frisk smak av päron och lagom söt. Kommer passa superbra till choklad ganache. =))
Reultatet ser ni här nedanför och jag tänkte bjuda på en sneak peak på helgens tårta! Det ni får se är det som ska dekorera tårtan... =)) Hoppas ni blir nyfikna!! ;-)
Ha en fortsatt härlig dag!!
Vanilj cupcake med päronfluff, (gröna grodor)
Sneak peak på helgens tårta!
Men resultatet var väldigt bra, det blev en frisk smak av päron och lagom söt. Kommer passa superbra till choklad ganache. =))
Reultatet ser ni här nedanför och jag tänkte bjuda på en sneak peak på helgens tårta! Det ni får se är det som ska dekorera tårtan... =)) Hoppas ni blir nyfikna!! ;-)
Ha en fortsatt härlig dag!!
Vanilj cupcake med päronfluff, (gröna grodor)
Sneak peak på helgens tårta!
Hallonpaj med Cocos!
Efter att ha vart utan bakning ett tag bestämde jag mig för att göra en hallonpaj. Mina föräldrar skulle komma och ta en kopp kaffe så det kändes som ett bra tillfälle!
För att det ska bli något mer än bara hallon och smulpajsdeg tog jag och hällde på lite cocosflingor. Smaken var supergod! Till det kan man ha glass eller vaniljsås. Hade tyvärr inget av det hemma så det fick bli marsansås och det var lika gott det =)
Hallonpaj med Cocos:
Pajdeg:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vetemjöl, havregryn och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform och häll i hallonen, så mycket som du vill. Häll över cocosflingorna och sedan smuldegen. Lägg in i ugnen ca 20 min eller tills pajen fått en brun fin färg.
Servera den varm & Njut! =))
Den är lika god kall.
För att det ska bli något mer än bara hallon och smulpajsdeg tog jag och hällde på lite cocosflingor. Smaken var supergod! Till det kan man ha glass eller vaniljsås. Hade tyvärr inget av det hemma så det fick bli marsansås och det var lika gott det =)
Hallonpaj med Cocos:
- Frysta hallon
- Cocosflingor
Pajdeg:
- 125 g smör eller margarin
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 ½ dl havregryn
- 1 dl socker
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vetemjöl, havregryn och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen tills det bildar en smulig deg. Smöra en pajform och häll i hallonen, så mycket som du vill. Häll över cocosflingorna och sedan smuldegen. Lägg in i ugnen ca 20 min eller tills pajen fått en brun fin färg.
Servera den varm & Njut! =))
Den är lika god kall.